středa 17. června 2015

Náš miniprojekt: ZOO

Včerejšek a dnešek jsme se v rámci hodin českého jazyka věnovali společnému miniprojektu na téma ZOO. Práce bylo moc, ale děti bavila a všichni odvedli kus práce.

Jak to všechno začalo?
Nejdřív dostal každý za úkol napsat a nakreslit, co by podle něj mělo být v zoologické zahradě. Nápadů bylo plno - zvířata, klece, restaurace, vláčky, WC, průvodci nebo cestičky.


Každý pak napsal, co by ho zajímalo a pak jsme dali hlavy dohromady:


A ještě jsme to taky probrali ve dvojicích:








Rozdělili jsme se do čtyř skupin a každá ze skupin si vybrala skupinu živočichů - a tak jsme měli PTÁKY, SAVCE, PLAZY A RYBY. A začalo velké plánování.
Které živočichy zařadíme do které skupiny, které bude kdo zpracovávat a která zvířata budou v naší společné zoo.

Každé dítě mělo za úkol vytvořit kartu zvířete, která měla určitá kritéria: název zvířete, popis těla, dvě zajímavé informace a obrázek. Děti se hodnotily samy a pak se nechaly ohodnotit kamarádem. Zapsaly si také informace od ostatních.



A pak to vypuklo. Rozdělili jsme se do skupin, rozčtvrtili si obrovský papír a každá skupina pracovala na své části zoologické zahrady. Děti tam nalepily své karty na papír a dokreslily všechno, co potřebovaly.





Když všichni práci dokončili, přišla na řadu prezentace.




Ocenila jsem, jak pěkně děti o své práci povídaly, jak se vzájemně doptávaly a měly radost z toho, jak se jim to povedlo. Ještě poskládat všechny čtyři části zase dohromady...


a pak už jen zapsat do knížek, co se dětem nejvíc líbilo, co je bavilo, co bylo těžké a co by udělaly příště...










Fotky do knížek jsem nalepila já, pro děti to bude překvapení na zítra :)

Naše obrZOO visí na chodbě, přijďte se podívat!

Žádné komentáře:

Okomentovat