sobota 7. února 2015

Laboratoř

V prvouce jsme si tento týden všichni vyzkoušeli práci s mikroskopem. Zkoumali jsme lidské vlasy ("vypadají jako tyče"), list ("zelené lino") a květ ("bublinkatý koberec").

Rozdělovali jsme v naší improvizované "laboratoři" věci podle toho, z jakého materiálu jsou vyrobeny. A tak ve třídě vznikla skupina dřevěných věcí, na hromádce byly kovové věci, na stolek jsme dali skleněné věci a jednu skupinu tvořily věci z papíru.

Děti si vyzkoušely vlastnosti jednotlivých látek a zapsaly svá pozorování do tabulky.

Mluvili jsme o vynálezech a vynálezcích - při debatě jsme se dostali až ke kosmickému výzkumu - a protože děti vesmír zajímá, povídali jsme si o Lajce (viděli jsme i autentické video), o prvních zvířatech ve vesmíru, o kosmonautech a o tom, jak moc jsou vynálezy a pokrok důležité.

I děti si nakreslily, jaké vynálezy by chtěly vymyslet. A tak se na dveřích do třídy můžete podívat na robotické ruce, nejrůznější druhy elektronických přístrojů, elektrický prut, neviditelné pláště a plno dalších skvělýh nápadů.

Musím děti pochválit, jak se skvěle chovaly a respektovaly pravidla při práci. Podívejte se, jak jim to u mikroskopu slušelo:























Žádné komentáře:

Okomentovat