středa 22. října 2014

Skupinová práce

Dnes jsme si zkoušeli pracovat ve skupinách, a sice zase jinak než obvykle. Děti se poprvé do skupin rozlosovávaly a nemohly si vybrat, s kým budou pracovat. Mohly si tak vykoušet komunikovat se spolužáky, se kterými se třeba tak často nebaví nebo nepotkávají při ostatních činnostech.

Pomocí kartiček jsme se rozdělili do skupin jablíček, hrušek, houbiček, švestek, třešní a melounů. V trojicích děti musely poskládat obrázek a části nalepit na správná místa v mřížce. V další části úkolu měly pomocí kódu obrázek vybarvit.


Každá skupina si mohla najít místo, kde se jí bude pracovat nejlépe. A tak bylo plno na zemi pod tabulí, na koberci, u dveří, na skříňkách, ale i v lavicích.

Všechny skupiny práci dokončily, děti si radily navzájem mezi sebou ve skupině i v rámci skupin. A všichni si vyzkoušeli, že víc hlav víc ví a víc rukou víc vyrobí. Radost byla obrovská, ponaučení taky plno a nakonec i sebehodnocení a ocenění. Na skupinová díla se můžete podívat na třídních dveřích (nebo na fotkách v článku).











Žádné komentáře:

Okomentovat